Машина за пансион со чорапи, разновидни избори за вас

Бординг машината за чорапи се користи во процесот на обликување или обликување откако ќе се произведе чорапот.Оваа машина игра витална улога во текстилната индустрија која произведува чорапи.Главната цел на машината за бординг за чорапи е да им ја даде конечната форма на чорапите, внимавајќи да бидат униформни, убави и подготвени за пакување.

Можеме да обезбедиме три различни типови на пансиони за чорапи за да ги исполниме вашите различни барања за излез: машина за пансионирање со едноставни чорапи со четири нозе, машина за пансионирање со чорапи од типот кутија, машина за бордање со ротирачки чорапи.

Машините за чорапи со различен излез се дизајнирани според побарувачката и обемот на производството и можат да се прилагодат на производни линии од различни размери.Следното е вовед во неколку вообичаени машини за подесување на излезни чорапи:

Едноставна машина за бордање со чорапи: Машината за пансионирање на чорапи е погодна за производствени линии за чорапи од мали размери или за стартување.Тие се обично помали по големина и помали во пропусен капацитет.Тие можат да се инсталираат во затворени простори и обезбедуваат основни функции за истегнување, обликување и сушење.

Бординг машина за чорапи од типот кутија: Бординг машината за чорапи од типот кутија е погодна за производствени линии со средна големина со поголем излезен капацитет и функции.Тие често можат да примат различни големини и стилови на чорапи и можат да се справат со поголеми серии.

Ротирачка бординг машина за чорапи: Ротационата машина за бордање чорапи е дизајнирана за масовни производствени линии и е способна да ракува со големи количини чорапи.Овие машини обично се карактеризираат со високо автоматизирани операции, овозможувајќи континуирано производство и обработка со голема брзина.Тие обично имаат напредни контролни системи и операции со повеќе станици кои можат да обработуваат повеќе чорапи во исто време, зголемувајќи ја ефикасноста на производството.Машината за поставување на ротирачки чорапи, исто така, е опремена со дополнителни функции како што е автоматско отстранување на чорапите

Треба да се напомене дека машините за пансиони за чорапи од различни производители имаат различен дизајн и спецификации, така што при изборот на машина за пансиони за чорапи, треба да се оцени според реалните потреби и барања за производство и детално да се разговара со производителот.

If you are interested in sock boarding machine, welcome to contact us. We are a professional sock machine manufacturer, we can provide one-stop service for socks. My whatsapp: +86 138 5840 6776. My email: ophelia@sxrainbowe.com.

定型机选择海报加联系方式

Време на објавување: мај-08-2023 година