Одржување на машина за плетење чорапи

Како да се задржи намашина за плетење чорапиво добра работна состојба?Одржувањето на машината е незаменливо.Еве неколку совети.

Редовно чистете ја машината за плетење чорапи
Одржувањето на машината за плетење чорапи чисто е една од најлесните работи што можете да ги направите за да ја одржите работата.Со текот на времето, нечистотијата и остатоците може да се насоберат во механизмите на машината, предизвикувајќи деградација и дефект на перформансите.Исчистете ги маслото и влакненцата на машината, тоа може да спречи и статички пожари.

Проверете го абењето
Друг важен аспект на одржувањето на машината за плетење чорапи е проверката за знаци на абење.Проверете ги ремените и другите витални делови на машината за евентуално абење, пукнатини или скршени.Навремената замена и поправка на таквите делови може да ви заштеди многу пари и време на долг рок.

Подмачкување на машини за плетење ок

Правилното подмачкување е од суштинско значење за непречено работење на машините за трикотажа.Добро подмачкана машина за трикотажа спречува прегревање и непотребно абење и кинење на машинските делови.Општо земено, се користи моторно масло бр. 68.Ако температурата е премногу ниска во зима и маслото замрзне, наместо тоа користете моторно масло бр. 55.

Редовно проверувајте ги електричните компоненти на машината
Електричните компоненти како што се жиците и прекинувачите играат витална улога во работата на машината за плетење чорапи.Редовна проверка на нив за какви било лабави врски, прегревање или оштетување е од суштинско значење.Секој електричен проблем, без разлика колку е мал, може да доведе до посериозни проблеми што може да ја направат машината целосно нефункционална.

Внимавајте на перформансите на машините за трикотажа
Иако редовното одржување и инспекции ќе ја одржат вашата машина за плетење чорапи во добра форма, важно е да внимавате на нејзината изведба.Ако продуктивноста на вашата машина е под просекот или испушта необични звуци или крцкање, можеби е време за поправки.Раното откривање на овие проблеми може да заштеди пари и да го минимизира времето на прекин на производната линија.

Најдете професионалец
Иако горенаведените совети се корисни за одржување на машините за плетење чорапи, понекогаш се потребни услуги од професионалец.Имаме 16 професионални техничари на ваша услуга.

Во заклучок
Следејќи ги горенаведените совети, можете да ги максимизирате перформансите на машината за плетење чорапи, да го минимизирате времето на прекин и да го обезбедите најдобриот можен производ.

FTP
微信图片_20221212154559

Време на објавување: Мар-20-2023