Како да направите чорапи?

Производствена линија за чорапи е автоматизиран систем за производствена опрема што се користи за производство на чорапи, кој вклучува многу различни фази на производство.Следното е воведување на производната линија за чорапи:

Машина за чорапи: Машината за чорапи е основна опрема на целата производна линија, која се користи за плетење во облик на чорапи.Машината за чорапи има систем за автоматска контрола способен да врши операции на плетење според барањата за дизајн и спецификација.

Шиење чорапче: Во овој чекор, главата на чорапот се шие за да се формира палецот.

Шиење: Работниците користат машина за шиење за да го шијат меѓуножјето на чорапите за да формираат комплетен пар чорапи.

Чорапи за перење: По завршувањето на производството, чорапите треба да се мијат за да се отстранат нечистотиите и нечистотиите од процесот на производство.Оваа работна станица обично користи индустриска машина за перење, која се користи за темелно миење на чорапите и одржување на хигиенски и чисти.

Сушење: По миењето на чорапите, чорапите треба да се исушат.Станицата за сушење обично е опремена со машина за сушење за да се осигура дека чорапите се сушат брзо за последователна обработка.

Бордирање: Екипите ќе користат опрема за интернат за загревање и поставување на чорапите за да постигнат совршена форма и вклопување.

Пакување: Последната работна станица е работната станица за пакување, која се користи за пакување на чорапите.Чорапите обично се пакуваат во пластични кеси, картонски кутии или друго пакување со додадени етикети и информации за производот.На овој начин, чорапите можат удобно да се транспортираат и продаваат.

The production of stockings is more complicated, if you are interested in stockings, please contact us. My whatsapp: +(86) 138 5840 6776, email: ophelia@sxrainbowe.com.

порибување
чорапи

Време на објавување: мај-30-2023 година